maanantai 1. tammikuuta 2018

DIY meriaiheiset hääkutsut, osa 1Voin ylpeänä ilmoittaa, että itsemaalatut ja - askarrellut hääkutsut ovat tekstejä vaille valmiit! Olen tulokseen tyytyväinen. Vaikkei kaikista kutsuista tullutkaan täydellisiä, niin vähintäänkin yksilöllisiä ja persoonallisia. Kerron tässä postauksessa luomisprosessista.

Hääkutsujen vaatimukset olivat 
1. Edullinen hinta
2. Väriteeman voimakas esiintuonti ja meidän persoonamme vaikutus

Kaikki lähti liikkeelle merestä teemana, ja hain inspiraatiota Pinterestistä. 


Kuva Vistaprint
Sain idean. Koska vierasmäärämme on pieni ja kutsuja lähtee vähän, voisin maalata itse mieluisat pohjat kutsuille. Kuvaamataito oli lukioon saakka pieni suuri rakkauteni, mutta aikuisiällä luovuus on jäänyt pölyttymään arjen kiireen jalkoihin.  Näin sieluni silmin utuisia turkoosin eri sävyjä paperille maalattuna. Halusin kutsuista neliön mallisia ja kaksiosaisia. Joonakselle asia sopi hyvin.

Aloitin vesiväreillä maalaamisen vuoden vaihteen jälkeen. 24:n ja muutaman varakutsun kansien maalaamiseen meni kokonaisuudessaan vain pari tuntia. Käytössä minulla oli leveä sivellin, 9-nappinen vesiväripaletti ja paksua, laadukasta vesiväripaperia. Toistaiseksi näiden hääkutsujen hinta on ollut 0 euroa (!!!), sillä nämä tarvikkeet löytyivät kaapin perukoilta.

Nautin suuresti utuisten sävyjen yhteen sulattamisesta. Maalasin ensin nopeasti vahvoja turkoosin ja sinivihreän sävyisiä raitoja, ja sulatin ne yhteen sivelemällä runsaasti vettä päälle. Ylimääräisen veden valutin viistosti pois noroina paperia pitkin. Lopputulos oli joka kerta erilainen. 

Harmi, ettei kutsujen värit ole edukseen näissä lähikuvissa. Värit näyttävät kylmiltä ja metallisilta, vaikka ne ovat todellisuudessa hyvin raikkaita ja lempeitä.
Lopputuloksena oli yhdeksän siniraitaista A3:n arkkia, joista kunkin leikkasin kolmeksi siivuksi, jotka taitoin kahtia. Sisälehtien maalaamiseen meni toiset kaksi tuntia. Värit ovat kortin sisällä keskimäärin paljon vahvemmat, kuin utuisten ulkolehtien.
Itse olin todella ihastuksissani käteni tuotoksista koko projektin ajan, mutta tietysti jännitin vähän Joonaksen mielipidettä tuherruksistani. Sitten jo meinasin haljeta tyytyväisyydestä, kuin sain tulevalta aviomieheltäni kehuja maasta taivaaseen isosta tekemästäni maalaustyöstä. Kuului myös pieni huoli siitä, olisinko tarvinnut maalailussa apua. Kiitos, mutta ei, pieni bridezilla pääni sisällä sanoi... 

Laitoin kutsunraakileet kuivumisen jälkeen suoristumaan fysioterapeuttisen kirjallisuuden alle useammaksi päiväksi, minkä jälkeen lisäämme yhdessä tekstit. 

Kansilehdelle tulee  joko käsinkirjoitettuna tai valkoiselle paperille printattuna Nazim Hikmetin ihana runo:

Meristä kaunein on vielä purjehtimatta
lapsista kaunein on vielä kehdossaan
Päivistä kauneimmat
ovat vielä elämättä
Sanoista kaunein
jonka haluan sinulle sanoa
se on vielä sanomatta

    - Nazim Hikmet

Sisälehdelle sijoittuu lyhyessä muodossa varsinainen kutsu. Lopullisesta ilmiasusta tulee myöhemmin vielä lisää!

EDIT. Kutsujen viimeistelystä voit lukea täältä!

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana runo 😍 ja tosi kivat kutsut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos! Runo on kyllä todella kaunis, ja juuri aavistuksen merellinen :D

      Poista

Onko sinulla omia kokemuksia aiheesta? Linkkaa oma blogisi tai kerro oma vinkkisi minulle ja muille lukijoille! Palaute blogin sisällöstä on hyvin tervetullutta.