maanantai 22. tammikuuta 2018

DIY meriaiheiset kutsut osa 2: Valmista!

He ovat viimein valmiit!!!

Eilen illalla saimme yhden ison projektin päätökseen. Itsemaalattujen kutsujen aiempiin valmistusvaiheisiin voit tutustua täällä

Aloitimme jo kirjoittamaan runoja yksinkertaisesti käsin omalla käsialalla ja kuulakynällä, vain tavallista huolellisemmin kirjoitettuna (Joonaksella on muuten siistimpi käsiala kuin minulla). Onneksi joululoma loppui, sillä koulukaverini ja kaasoni K tarjoutui mielellään koristelemaan loppujen kutsujen kannet vähän (tai siis aika paljon) hienommin. Meillä on siis kolmenlaisia kutsuja, joiden perusrakenne ja -malli on sama, mutta kansien runo on kirjoitettu ihan eri tyylisillä käsialoilla. Kontrasti K:n tekemien ja meidän kirjoittamien kansien välillä on iso, mutta en haluaisia ajatella niitä "hyvinä" ja "huonoina" kutsuina. Meidän tekemämme ovat vain minimalistisempia... :D
Kaasollani K:lla on aivan uskomaton taito kaikessa askarteluun liittyvässä. Hän etsi netistä fontin mallin, ja kirjoitti sillä runon paperille malliksi, ja jäljensi tekstin siitä läpinäkyvälle paperille. Minun oli siitä helppo liimailla siistit ja valmiiksi leikatut runolappuset kutsujen kansiin. 

K:n työmäärä oli valtava, sillä yhtä runoa kirjoittaessa meni kuulemma noin puoli tuntia. Meinasin haljeta innosta jo fontinvalintavaiheessa, ja lopputulos on mykistävä!

Kutsun tekstiosuuden tulostin tavalliselle paperille, ja Joonaksen kanssa leikkailtiin ja liimailtiin ne suunnilleen keskelle. 
En alunperin ollut lainkaan ajatellut, että millaisissa kirjekuorissa lähettäisimme kutsut. Pohdin asiaa tavallisissa kirjekuorissa lähettämisestä, mutta olisipa se ollut tylsää! Tutustuin nettikauppojen tarjontaan, ja tilasin Sinellistä neliön mallisia, vaalean kullan sävyisiä helmiäiskirjekuoria 30 kappaletta. Kuoret ovat täydellisen istuvia neliön mallisille kutsuillemme!

24:n meriteemaisen kutsun hinta alkaen tarvikkeiden hankinnasta postitukseen:
12,30 e vaalean kullan väriset helmiäiskirjekuoret 30 kpl postikuluineen 
16,80 e postimerkit 14 kpl (loput 10 kpl annetaan kasvokkain)
= yhteensä 29,10 e!

Kaikki muut tarvikkeet löytyivät kotoa tai K:n luota.
 - Hyvät vesivärit
 - Vesiväripaperia, valkoista tulostuspaperia ja läpikuultavaa paperia
 - Sakset ja liimaa
 - Tulostin
 - Taitava kaaso, joka osaa tehdä koristeellista kirjoitusta!

Kokonaisuudessaan olen erittäin tyytyväinen itsetehtyihin ja yksilöllisiin kutsuihimme. Käden jälki näkyy kutsuissa, mikä tarkoittaa, ettei yksikään niistä ole täydellinen, vaan kaunis ja uniikki. Niistä tuli juuri sellaisia, millaisia ne olivat haaveissani. 2 kommenttia:

  1. Onpa upeat!
    Toi huoliteltu teksti yhdistettynä vesivärien "huolettomuuteen" toimii tosi hyvin. Supertyylikkäät :)

    VastaaPoista
  2. Lämpimät kiitokset! Ihana kuulla joltakulta ulkopuoliselta noin rehellinen mielipide! Kiitos! :)

    VastaaPoista

Onko sinulla omia kokemuksia aiheesta? Linkkaa oma blogisi tai kerro oma vinkkisi minulle ja muille lukijoille! Palaute blogin sisällöstä on hyvin tervetullutta.