perjantai 13. heinäkuuta 2018

Tj 8 - Nyt jännittää!!!

Tämänhetkinen fiilis on, että toivottavasti häät ovat pian ohi! Minua ja Joonasta jännittää niin paljon. En usko, että mulle tulee kuuluisaa häiden jälkeistä tyhjiötä. Luultavasti olen vain erittäin helpottunut! Tämä mahanpohjan kipristely on niin vahvaa.
Kuluneen viikon aikana teimme perheeni kanssa huikean matkan Lappiin Pallastunturin juurelle. Vuokraamastamme mökistä käsin teimme pitkiä päivävaelluksia Pallaksen eri puolille. Kaiken kaikkiaan vaelsimme tunturissa neljän päivän aikana noin 35 kilometriä. Reissun aikana viimeisetkin rusketusrajat hiipuivat kokonaan pois, kun pidin olkaimetonta toppia aina vaelluksilla.
Erityispisteet menevät Joonakselle, joka urheasti jaksoi mekastavaa ja suorasanaista perhettäni. Matka oli täydellinen lomanaloitus ja huilitauko hääsuunnittelun suosta.

Häiden valmistelu on ollut ihanaa, ja ihan parasta ikinä on mennä elämäni rakkauden kanssa naimisiin. Mutta onhan tässä ollut aivan valtavasti järjesteltävää, tehtävää ja mietittävää. Minulla oli hyvä tavoite saada viimeinen viikko ennen H-päivää rauhalliseksi ja mahdollisimman tehtävävapaaksi.  Kuitenkin muutamat jutut, jotka olisi voitu hoitaa jo aiemmin, jäivät viimeiselle viikolle kohtuullisesta organisoinnista huolimatta. Joonas tsemppasi hienosti juuri ennen Lapin reissuun lähtöä, ja sai yhdessä päivässä tehtyä melkein kaikki loput oman to do -listansa tehtävistä.
Hommat ovat muutenkin aika hyvin kasassa. Häävalssin harjoittelu on kyllä jäänyt aivan täysin sitä yhtä ainoaa kertaa lukuunottamatta...! Varmaan sitten veivaamme valssia joka päivä koko loppuviikon ajan. Muilta osin viimeisen viikon tehtävälista näyttää tältä:

LA-SU: Joonas hakee bestman T:n kanssa juomat Tallinnasta PreOrderin kautta. Helena askartelee saippukuplapurkit ja vieraskortit kuntoon. Ja valokuvatimelinen, jos ehtii ja jaksaa. Kodin siivous hääviikonlopun yöpyjiä varten. Pestään ja vahataan auto sunnuntai-iltana, tai viimeistään maanantaiaamuna.

MA: Hääpalaveri pitopalvelun ja juhlapaikan henkilökunnan kanssa. Keskustellaan vielä illan ohjelmasta, koristelusta ja vieraiden yöpymisestä. Loppujen hääkarkkien haku.

TI: Palaveri papin kanssa kirkossa. Käymme läpi vihkiseremonian, marssijärjestelyt ja avioliittohommat. Myös kanttoriin pitäisi viimeistään ottaa yhteys.

KE-TO: Vapaata panikointiaikaa. Varmaan viimeisiä to do -tehtäviä paikkaillen menee aika.

PE: Kaasot, bestmanit, morsiusneito, morsiamen perhe ja kuvaaja kokoustavat. Mahdollisuuksien mukaan käydään vihkitilaisuuden järjestelyt läpi paikan päällä kirkossa tai vähintäänkin teoriatasolla. Koristellaan hääpaikka.

LA: VIIMEISIÄ VIEDÄÄN! Hääpäivän rungosta annan myöhemmin selontekoa.

Kuuluisa häästressi alkaa vahvasti puskea pintaan. Mielestäni olen kiitettävästi organisoinut ja suunnitellut häähommat, mutta sehän se jännittääkin, onko jotain oleellista unohtunut... Onneksi kaasot, bestmanit ja sulhokin ovat loistavasti tilanteen tasalla.

Yksi hauska kriisinaihe ja virallinen morsiamen häähepuli pääsi tapahtumaan ennen Lappiin lähtöä. Joonas oli harjoittelussa, ja sovin ihan häntä ajatellen hääpalaverin pitopalvelun kanssa myöhään maanantai-iltapäiväksi, jotta hän varmasti ehtisi mukaan. Joonaksen harjoittelupäivät ovat kestäneet aamuneljästä iltapäiväkolmeen keskimäärin. Raportoin tästä häätiimimme Whatsapp-keskustelussa.
Saatoin ihan aavistuksen verran hermostua, että kenenkä kanssa minä oikein olen menossa naimisiin. Mielipahasta ja kiukuttelusta pyydettiin pian molemmin puolin anteeksi, ja nyt koko jutusta uskaltaa aika reteästi heittää vitsiä. Kumpaakin saattoi vähäsen väsyttää pitkien työpäivien vuoksi.

Häät ovat siis yhä tulossa, eikä edes sulhasta vaihdeta! <3 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onko sinulla omia kokemuksia aiheesta? Linkkaa oma blogisi tai kerro oma vinkkisi minulle ja muille lukijoille! Palaute blogin sisällöstä on hyvin tervetullutta.