lauantai 2. syyskuuta 2017

Morsiusdieetti lähtee virallisesti käyntiin nyt!

Mä tunnustan surullisen faktan; hääpukuni on mulle selän kohdalta piukea. Vetoketju ei meinaa pysyä ylhäällä, vaan alkaa valua alas. Kuvasta kyllä huomaa, miksi.


Suunnitelma A: Hakaneulalla tai jollain hakasella kiinnitys yläosaan hääpäivänä. Toimii keskinkertaisesti. Hyvää varasuunnitelmamatskua, not gonna happen.

Suunnitelma B: Laihduttaminen. Ei varsinaisesti vaakanumeron pienentäminen, vaan rasvan poistaminen kehosta. Ja sitä on varaa vähentää, kuten huomaamme. Ei huolta, pidän kehostani ja viihdyn siinä hyvin. But I can do this! :)

Olen käynyt muutaman kerran InBody-mittauksessa, jossa mitataan erittäin monipuolinen setti tietoa kehon lihas-rasvasuhteista. Tuloksista voi lukea, että rasvaa on kehossani usealla mittarilla reilu määrä, mutta ei kuitenkaan huolestuttavan paljon.  Viimeisimmän mittauksen mukaan rasvaprosenttini on 31 %. Mittauksen mukaan voisin laihduttaa rasvaa jopa 7 kg, jolloin rasvaprosenttini oli naiselle terve 20  %. Tällöin olisin tosin hirmu hoikka. Ja minua palelisi koko ajan, joten vähän vähempikin riittää!
Olen siis viime lokakuusta lähtien hivuttanut painoani alas jo 5 kg. Nyt vain asetan selkeän tavoitteen, joka on laihduttaa kehostani 5 kg lisää rasvaa ennen häitämme.

Pääsen tavoitteeseeni...
1. Syömällä oikein.
    -  2-4 tunnin välein
    - Rajattoman paljon kasviksia, paljon proteiineja ja sopivasti hiilihydraatteja, sekä hyviä rasvoja
    - Juo paljon vettä: vähintään 2 l/pv

2. Vähentämällä herkkuja (olen ollut onnstuneesti yhden kuukauden jo herkkulakossa... tavoite on pysyä jouluun saakka!)

3. Rytmittämällä liikunnan ja levon oikein.

Mulla on 10 kk aikaa ottaa kehostani sopivasti irti. Mekon istuvuus on erinomainen tekosyy haastaa itseäni kunnolla ja harjoitella tavoitteellisesti. Olen treenaillut melko rennolla otteella jo muutaman vuoden, mutta ehkä kuluneen vuoden päivät erityisen intensiivisesti. Nyt otan erikseen aikaa levolle, ja suunnittelen treenirytmini aiempaa huolellisemmin.MORSIUSDIEETTI - treeniohjelma
Huomautus! Tämä suunnitelma ei ole ammattilaisen tekemä, vain hyvän mututuntuman, etsityn tiedon ja kokemuksen avulla tehty.

Syys-joulukuu: Tavoite lihasten kasvatus
   - Ruokavalio proteiinipitoinen, annoskoot hallittuja
   -  Nälkään saa syödä jotain fiksua välipalaa
   - Kuntosalipainotteista harjoittelua, 3-jakoinen uusi saliohjelma. Mahdollisuuksien mukaan kehonpainoharjoituksia ja kehonhallintaa
   - 3-5 salitreeniä viikossa, 1 aerobinen, 1 lepo-/kehonhuoltopäivä + päivittäinen venyttely ym.
   - Kevyen ja raskaan harjoittelun rytmitys: 5 viikkoa topakkaa treeniä, 1 kevyt viikko, ja taas 5 viikkoa treeniä
   - Kevyellä viikolla vain aerobisia harjoituksia, ja useampi vapaapäivä oman fiiliksen mukaan

Tammi-huhtikuu: Tavoite laihduttaa rasvaa 0,3-0,5 kg/vko lihakset säilyttäen
   - Ruokavalio tarkka, entistä isompi huomio ateriarytmiin ja ruuan laatuun. Annoskoot pienenevät pikkuhiljaa
   - Saliohjelma yksinkertaistuu isoihin koko kehon liikkeisiin, mutta edelleen pysyy kolmijakoisena. HIIT-harjoituksia. Mahdollisuuksien mukaan enemmän kehonpainoharjoituksia ja kehonhallintaa
   - 3-4 salitreeniä viikossa, 1-2 aerobista, 2 lepo-/kehonhuoltopäivää + päivittäinen venyttely ym.
   - Edelleen 5 viikkoa treeniä, joiden jälkeen 1 kevyt viikko

Touko-heinäkuu: Tilanne katsotaan!
   - Jos laihdutettavaa on, jatkan dieetillä häihin asti, pudotustavoitteena 0,3-0,5 kg/vko
   - Jos olen onnistunut pudottamaan painoani 5 kg tai jos mekko sopii hyvin, otan rennosti ja treenaan niin paljon kuin vain tekee mieli. Kesällä parhautta ovat kehonpainotreenit ja pilateshetket auringossa.

Tuskin maltan odottaa tuloksia. Kovaa työtähän se vaatii ja itsekuria, mutta tämä on minulle mahtava tilaisuus harjoitella! Ainakin motivaatio on kohdallaan :D


Tässä blogitekstissä mukana olevat kuvat koostavat hyvän, yhtenäisen kehonpainotreenin jaloille esimerkiksi lasten leikkipaikalla toteutettavaksi! Laitan vielä myöhemmin saliohjelmastani tietoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onko sinulla omia kokemuksia aiheesta? Linkkaa oma blogisi tai kerro oma vinkkisi minulle ja muille lukijoille! Palaute blogin sisällöstä on hyvin tervetullutta.