maanantai 18. syyskuuta 2017

Leppävirran kirkko

Muutama viikko sitten lähdimme yhden ihanan kaasoni kanssa ajelulle, ja lähdimme tutustumaan tulevaan vihkipaikkaan, Leppävirran kirkkoon. Emme olleet aiemmin päässeet Joonaksenkaan kanssa ihastelemaan kirkkoa sisäpuolelta, mutta kaasojen kanssa kyllä alkaa tapahtua!


Leppävirran kirkosta tulee ensimmäisenä mieleen, miten valtavan kokoinen kirkko voikaan olla. Kirkossa on 2200 istumapaikkaa (!!!), joten isojenkaan häiden järjestäminen ei pitäisi olla probleema tämän rakennuksen puolesta. Kirkko on vihitty käyttöön vuonna 1846.
Alunperin suunnittelimme, että tutustuisimme kirkkoon kahdestaan, mutta seurakunnan pappi intoutui lähtemään mukaan esittelykierrokselle. Saimme hyvän kokonaiskuvan kirkosta sekä vihkitoimituksen suunnittelemisesta. Kun kirkko on varattu hyvissä ajoin, yhteyttä kannattaa ottaa suunnittelupalaveria varten kuulemma vasta 3-5 kk ennen pääpäivää. Silloin vasta pääsee pohdiskelemaan vihkikaavoja asiantuntijan kanssa, mutta tuskin maltan olla ottamatta selvää niistä ennen sitä.
Kirkko sijaitsee keskellä Leppävirran keskustaa. Tästä kuvasta voi saada hieman virheellisen käsityksen, sillä kirkkoa ympäröivät iäkkäät, matalat kerrostalot, ja tien toiselta puolelta löytyy S-Market! Ainakin vieraiden on helppo hakea välipalaa ennen vihkimistä. Suuret ja vanhat puut tekevät kuitenkin kirkon pihasta aivan täydellisen hyvän.

Kirkkokäytävän kattokruunut on aivan upeat ja huikea suuri yksityiskohta.
Kirkon käytävä on hillittömän pitkän mittainen. Harmittaa, kun en tajunut kysyä sen pituutta. Kokonaisuudessaan kirkko on melko hillitty sisältä, joten jos budjetissa olisi varaa, sitä olisi mahtavaa koristella kullan ja turkoosin sävyin. Kirkko on kuitenkin kullan-/kellansävyinen, joten se on jo aika hyvin häidemme teemaan viittaava. Kirkon etuosaan voi kuulemma hääpari laittaa mieleisensä värisen kankaan koristeeksi. Pohditaan ja etsitään!
Ennen ensi kevättä minun täytyy tutustua tarkemmin vihkikaavavaihtoehtoihin sekä kirkon häätapoihin. Alustava häämarssimusiikki on kuitenkin jo päätetty. Perinteitä kunnioittaen meidän häissämme soi Prinsessa Ruusunen, joka soi myös minun vanhempieni häissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onko sinulla omia kokemuksia aiheesta? Linkkaa oma blogisi tai kerro oma vinkkisi minulle ja muille lukijoille! Palaute blogin sisällöstä on hyvin tervetullutta.