keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Morsiusdieetin vaihe 1: syys-joulukuu

Ensin pakollinen hehkutus! Nyt myös Joonaksella on vihkisormus odottamassa hyllyllä seuraavaa heinäkuuta. Ihanaa. En kestä.

Mun melko huolella suunniteltu morsiusdieetti on lähtenyt kulkemaan yllättävän hyvin. Pitkän tähtäimen terveysprojektit eivät ole yleensä olleet kovin kauaskantoisia, mutta tässä vuoden sisällä tekemäni muutokset ja tavoitteet ovat kantaneet hedelmää rauhalliseen tahtiin. Suuri muutos aiempaan elämääni on Joonas, joka kannustaa, ymmärtää ja antaa minulle tilaa toteuttaa itseäni ja suunnitelmiani käytännössä. 

Seuraan tuloksia vain ohimennen vaa'alta, sillä rasvan palaessa saan jonkin verran myös lihasta kehooni. Tämän takia vaakalukema ei laske kovin dramaattisesti, mikä on hyvä asia. Todelliset tulokset näkyvät häämekkoni istuvuudessa. Edellisestä sovituksesta on nyt vajaa viikko, ja sitä edellinen noin kaksi kuukautta sitten. Ero on vielä hyvin pieni, mutta kotiin päin kuitenkin! Mekko tuntui myös mukavammalta päällä. 

21.9.2017

25.7.2017
Syys-joulukuu: Tavoite lihasten kasvatus
   - Ruokavalio proteiinipitoinen, annoskoot hallittuja
   -  Nälkään saa syödä jotain fiksua välipalaa
   - Kuntosalipainotteista harjoittelua, 3-jakoinen uusi saliohjelma. Mahdollisuuksien mukaan kehonpainoharjoituksia ja kehonhallintaa
   - 3-5 salitreeniä viikossa, 1 aerobinen, 1 lepo-/kehonhuoltopäivä + päivittäinen venyttely ym.
   - Kevyen ja raskaan harjoittelun rytmitys: 5 viikkoa topakkaa treeniä, 1 kevyt viikko, ja taas 5 viikkoa treeniä
   - Kevyellä viikolla vain aerobisia harjoituksia, ja useampi vapaapäivä oman fiiliksen mukaan

Aloitin suunnitelmani mukaisesti syyskuussa kevyellä viikolla, jolloin tein muutaman erilaisen aerobisen treenin (juoksua) sekä kehonhuoltoharjoituksia. Tämän jälkeen olen harjoitellut 6-jakoisella ohjelmalla. Lisäksi olen välillä juossut ja pyöräillyt töihin, sekä venytellyt ja tehnyt erilaisia verryttäviä harjoituksia lähes päivittäin.

Myös mäki- ja porrastreenit tekevät hyvää.

Taustaa saliohjelmastani sen verran vielä, että olen harjoitellut salilla melko aktiivisesti useamman vuoden ajan. Minulla ei ole siis koulutusta tai mitään hienoa PT-taustaa, mutta kokeneempien kanssa harjoitelleena, itseopiskelemalla sekä fysioterapeutin opinnoissa olen nämä tiedot ja taidot saanut. Kuntosaliohjelmani sopii jo jonkin verran harjoitelleelle.


1. TREENIKIERROS

Jalat:
Leveä kyykky
Mave

Rinta/olka/ojentaja:
Sotilaspenkki pyramidi
Sivuviparit
Ojentajat käsipainoilla istuen etukenossa

Selkä/hauis:
Leuanveto
Pulldown
Kulmasoutu tangolla
Hauiskääntö tangolla

2. TREENIKIERROS

Jalat:
Kapea kyykky tangolla
Hacklaite
Pohjekone/Askelkyykky tangolla (vaihtelee)
Jalannosto (kehonpainoharjoitus)

Rinta/olka/ojentaja:
Vipunosto maaten käsipainoilla
Vinopenkki tangolla
Niskan takaa punnerrus tangolla
Ojentajapunnerrus käsipainoilla

Selkä/hauis:
Leuanveto
Ulkokiertäjä taljassa
Taljasoutu seisten
Alaspainallus suorin käsin taljassa
Hauiskääntö käsipainoilla
Ristikkäisten raajojen nosto lankussa (kehonpainoharjoitus)

+ jokaisen salitreenin loppuun jokin vatsalihasharjoitus, joka on aina vähän erilainen. Esim. voimapyörä, lankku, syvät varsalihakset, poikittainen vatsalihas, linkkuveitsi jne.

Käytännössä olen tehnyt viikossa noin 4 kuntosalitreeniä, 2-3 treenin pätkissä, ja välissä pitänyt yhden vapaan ja joskus myös tehnyt aerobisen palauttelevan treenin. Tuloksia tulee! Nyt olen vain kipeänä, joten pakko malttaa ja antaa kehon parantua rauhassa. 

Minun on täytynyt musituttaa itseäni aika ajoin, että ruokavalio on treenaajan ja laihduttajan tärkein täsmäase. Jos vetäisin tapojeni mukaan säännöllisesti herkkuövereitä, tai söisin isoja annoksia huonolaatuista ruokaa, tai en pitäisi ateriarytmistäni huolta, häämekko istuisi varmasti yhtä huonosti kuin kaksi kuukautta sitten. Olen pysynyt herkkulakossa hyvin (lukuunottamatta yhtä reissua anoppilaan, jolloin söin berliininmunkin!) jo kahden kuukauden ajan. Olen aika tyytyväinen itseeni. :D Vuosia sitten pysyin nipin napin yhden kuukauden herkkulakossa, ja korvasin makeat herkut esimerkiksi juuston napostelulla.

So far so good. Jouluaattona on seuraava herkkupäivä.

Katso aiempi morsiusdiettiini liittyvä postaus täältä.

2 kommenttia:

 1. Täällä yksi tuleva morsian jonka pitäisi aloittaa kunnon morsiusbootcamp, jotta haluan edes mennä mekkoja sovittelemaan.
  Ruokavaliota on pikkuhiljaa rukattu, mutta pitäis alkaa isolla vaihteella tekemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Maiju! Ruokavaliosta se lähtee, ja nimenomaan pienillä muutoksilla kerrallaan. :) Sitten koko ajan vähän lisää! You can do it!

   Poista

Onko sinulla omia kokemuksia aiheesta? Linkkaa oma blogisi tai kerro oma vinkkisi minulle ja muille lukijoille! Palaute blogin sisällöstä on hyvin tervetullutta.