torstai 31. elokuuta 2017

Budjettipostaus!

Tärkeä aihe: raha!

Käytettävissä oleva rahamäärä vaikuttaa surullisen paljon häiden järjestämiseen. Meillä on pienen budjetin häät. Ajattelemme niin, että naimisiin menemiseen, ystävien kutsumiseen paikalle, hauskan pitämiseen ja loppuelämän olemiseen yhdessä ei voi mennä ihan älytöntä rahasummaa, eihän siinä ole mitään järkeä. Vaikka päivä on supertärkeä ja älyttömän hieno asia, ei siihen yhteen ainoaan päivään kannata tuhlata ihan älytöntä summaa. Mielummin jätämme rahaa jemmaan häämatkaa tai tulevaisuutta varten, kuin pistämme sitä koristeisiin ynnä muuhun ylimääräiseen tilpehööriin.

Tietysti koristeleminen on ihanaa... Mutta yritän pitää realiteetit mielessä!


Kuitenkin rahaa kuluu hääpäivään. Budjettimme on kehittynyt, tarkentunut ja valitettavasti myös kasvanut tässä puolen vuoden aikana, ja luultavasti se kehittyy entisestään (toivottavasti ei paljoa isompaan suuntaan).

Häämatkajemma 1500 e
   - Alunperinhän meinasimme lähteä heti häiden jälkeen isolle roadtripille, johon tuo 1500 on aika nafti summa. Nyt suunnitelmat muuttuivat Suomen ihanimmasta vuodenajasta ja tulikuumasta Etelä-Euroopasta johtuen siten, että vietämme Honeymoonin kotimaassa viikon tai pari lomaillen rennosti. Keväälle 2019 otamme projektiksi kunnon Euroopanvalloituksen. Rahaakin ehtii siis säästää enemmän.

Morsiussviitti 98 e
   - Vietämme hääyön pienessä luksusmökissä, ihan kahdestaan.

Mansikkaharjun tilavuokra 450 e
   - Eikös ole edullinen!

Pitopalvelun ruuat 864 e
   - 33 aikuista ruokailijaa ja 3 muksua, pitopalvelun hinta ruokailijaa kohti pyöristettynä 24 euroa. Vieraslista on vielä pohdinnan alla, ruokailijoiden määrä voi kasvaa tai pienentyä. Suuri säästö tulee juurikin pienestä vierasmäärästämme, joka toisaalta surettaa, mutta toisaalta paikalla on kaikkein tärkeimmät ja ihanimmat ihmiset!

Häämekko ja sulhasen kravatti 300 e
   - Ihana pukuni maksoi 245 euroa, mutta Joonakselle on ielä kravatti pohdinnassa.

Kursukorttien suunnittelu ja lähetys 30 e
   - Teemme kortit kokonaan itse, ja itse asiassa korttien materiaalitkin ja tekotarvikkeet ovat valmiina! Postitus maksaa, ja jos Posti onnistuu hukkaamaan kutsumme, niin eikun uusia vain tulemaan....

Vihkisormukset sekä morsiamelle että sulhaselle 600 e
    - Tämä summa on vielä hakusessa, mutta alunperin olin varannut meidän kummankin sormuksiin vain 400 e! Käytännössä yhteissumma nousee varmaan 650 euroon. Olen siis löytänyt unelmieni sormuksen, jota hieman vielä fiksataan... Asiasta tulee juttua ajallaan!

Kampaamo + meikki 190 e
    - Tästä en nyt kuitenkaan tingi, vaikka teki mieli. Jos yhtenä ainoana päivänä elämässäni käyn laittautumassa oikein nätiksi ammattilaisella, niin se on hääpäiväni! Olen keskitasoinen itseni meikkaaja, joka ei harrasta pohjustusten tai meikkivoiteiden käyttöä. Tukan laitossa olen maailman huonoin, joten tämä on hyvin perusteltu sijoituskohde! Käyn laitattamassa itseni nätiksi Hiusstudio Iloassa.

Sulhasen parturi 30 e
   - Joonas käy ajeluttamassa tukkansa haluamaansa malliin, kuten aina tekee muutaman kuukauden välein. Tämä lasketaan hääbudjettiin. Hinta on vain ehkä yläkanttiin arvioitu. Parturipaikkana on varmasti ihana Hius-Arena.

Koristeet 80 e
   - Tämä summa saattaa tulla nousemaan, mutta yritän kovasti hillitä! Juhlapaikkamme on jo valmiiksi tosi nätti, mutta kaunis kaitaliina ja pöytäkoristeet olisivat ihana hankkia vielä.

Juomien hankkiminen 500 e
    - Juomapolitiikkamme on häissämme mieto: mietoja juomia hankimme reippaan määrän, mutta väkeviä emme halua tarjoilla. Kauhuskenaariot on vallalla, että joltakulta (morsiamelta/sulhaselta) lähtee lapasesta, ja sitten tarvitaan jo popcorn-tarjoilua.

Kiitoskortit
   - Näitä pitää funtsia vielä, mutta Ifolorilta saa edullisesti tilattua kiitoskortit. Näitä kerkeää miettimään myöhemmin :)

Lopussa vielä napsakka yhteenveto. Käytännössä rahaa ei ole vielä mennyt juurikaan kokonaisbudjetista, sillä isoimmat menoerät, kun pitopalvelu ja paikan vuokra, maksetaan vasta juhlien jälkeen.

Kokonaisbudjettimme on siis noin 4700, josta pelkkiin juhliin tarvitaan ainakin 3200 euroa. Ei paha! Budjetista kuitenkin puuttuu tärkeitä kohteita, kuten mun hääkengät, hääkaaran koristelu ym.. Näitä asioita voi kuitenkin pohdiskella, ja voin tarvittaessa mennä vaikka sandaaleissa naimisiin!

Palataan asiaan.


4 kommenttia:

 1. Uskon, että saatte aivan mahtavat juhlat järjestettyä tällä budjetilla! Koristeita saa onneksi käytettynä monipuolisesti, ja ylipäätään koristeissa on yleensä tyylikkäämpää noudattaa "vähemmän on enemmän" -linjaa. Minä löysin myös kengät käytettynä (25e) kun olin ajoissa liikkeellä hääkirppiksillä facebookissa.

  Omia häitämme suunnitellessa pidin muistissa jostain saamani ohjeen. Häiden jälkeisenä aamuna jäljellä on kolme asiaa: puoliso, sormus ja valokuvat. Siksi niihin kolmeen kannattaa panostaa. Kaikki muu on lopulta vähemmän tärkeää, eikä kukaan muista enää viikon kuluttua, minkä väriset servetit juhlassa oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan mieltälämmittävä kommentti! Kiitos viisaista sanoista :) Tämä oli niin hyvä ohjesääntö, että pakko pitää mielessä. Ja jakaa eteenpäin!

   Poista
 2. Tämä kuulostaa ihan hyvältä suunnitelmalta. Meidän budjetti on noin 3000 (ei sisällä sormuksia eikä häämatkaa) vähän jännittää mite pienen budjetin häät onnistuu mutta ainakin itselleni meidän välinen rakkaus on se kaikkein tärkein asia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, oikea asenne! Meillä taitaa olla budjetit tällä hetkellä suunnilleen samaa luokkaa, kun vähentää meidän budjetista sormukset ja häämatkat pois. 3000 euroa on jo suuri summa rahaa, ja sillä saa suunnilleen kaiken oleellisen ja itselle tärkeän :)

   Poista

Onko sinulla omia kokemuksia aiheesta? Linkkaa oma blogisi tai kerro oma vinkkisi minulle ja muille lukijoille! Palaute blogin sisällöstä on hyvin tervetullutta.