maanantai 10. huhtikuuta 2017

Se Hääpuku


Tapojeni mukaan unelmieni hääpuvun ominaisuudet ovat vaihtuneet jo moneen kertaan. Kun häähaaveideet nostivat ensimmäisiä kertoja päätään joskus vuosia sitten, kun en ollut vielä tajunnut vielä lähteä vetämään eksäni luota, halusin ehdottomasti alla olevan mekon. Mahdollisimman iso ja pöyheä helma, tiukka vyötärö ja antoisa kaula-aukko halterneckillä varustettuna. 


Kuva jjhouse.com

Edelleen tuo mekko on kaunis. Mutta nyt, kun tapasin Sen Oikean (kyllä, se on mahdollista!) olen saanut tosissani pohtia, millainen olisi Se Hääpuku.

Vaatimukseni häämekolle:
1. Valkoinen tai vaalea väri, kuten norsunluu
2. Täyspitkä
3. Halterneck- kaula-aukko, edelleen, tai spagettiolkain
4. Avoin selkä, ei hihoja
5. Täysikokoinen kellohelma
6. Rento, pehmeä ja eläväinen kangas. En halua jäykkää pönötyskangasta!
7. Helppo pitää yllä, liikkuminen on helppoa, esimerkiksi haluaisin pystyä ratsastamaan hevosella! :)
8. Olisi plussaa, jos mekko olisi niin rennon näköinen, että sitä voisi käyttää joskus muulloinkin juhlissa tai vapaa-ajan riennoissa.
9. Pieni hinta. Suuri ongelma. Ehdoton maksimibudjetti mekon kanssa on 1000 euroa, mutta minulla on kova yritys löytää mahdollisimman edullinen mekko.


Kuvan on ottanut Satu Levin vuonna 2011.
Minä ja hevoseni Jetteri ratsastusnäytöksessä Rautavaaralla.
Tuollaisen helman kun löytäisi jostain mekosta!

Etsinnässäni siis on hyvin rento, pitkä mekko.


Kuva pinterest.com

Kuva pinterest.com
Kuva pinterest.com

Tykkään valtavasti pitkistä pitsihihoista, mutta sopivan paksujen hihojen löytäminen voi olla minulle mahdoton tehtävä. Kuntosaliharjoittelu on tuottanut tuloksia, ja usein vartalonmyötäisissa paidoissa ja takeissa hihat puristavat olkavarsia. Nämä aktiivisen treenaamisen huonot puolet!

Kuva pinterest.com
Pitsi on se juttu! Mutta se maksaa. Ottaisin kumman tahansa noista ylläolevista mekoista.


Kuva watters.com
Ylläoleva Wattersin Esperance-mekko olisi täyttynyt unelmani ja tämän hetken ehdoton TOP1. Niin kaunis! Niin liikkuva! Myös kaasot ovat antaneet hyväksynnän tälle unelmalle. Mutta hinta...  Tämä mekko jää valitettavasti pois laskusita, mutta se on ollut aina esikuvana myöhemmissä mekkoetsinnöissä.


Kuva jjhouse.com
Tässä olisi edullisempi, mutta ei ihan yhtä iskevä versio. Tosin hinta on vain kymmenesosan unelmamekostani. Tämän mekon helma alkaa korkeammalta kuin Esperance-mekossa, mistä seuraa vaara, että notkon selkäni takia mahani voi näyttää isommalta, kuin oikeasti on. Mutta pohditaan.

Mietin myös, että koska haluaisin ei-ihan-niin-hääpuvun-näköisen hääpuvun, jota voisin käyttää arkenakin, miksi en katsoisi perusvaatekauppojen valkoisia mekkoja? Samalla säästyisi varmasti useita satasia häämatkaa varten, johon haluamme panostaa.

Kuva zalando.fi

Ylläoleva hauskan sinivihreä mekko olisi aikamoinen. Vihreästä väristä tulee meri mieleen, ja se on minun juttuni. Tähän tuskin päädyn yläosan yltiöpäisen paljettikoristelun takia. Ja koska valkoinen ois se juttu.... Mutta mistä sen tietää.

Kuva bubbleroom.fi

Bubbleroomista löysin ylläolevan hauskanmallisen maximekon. Malli oli juuri sellainen, jota ihastelin viikonloppuna New Yorkerissa. Näkisin, miten hyvin tuo mekko istuisi minulle. Veikkaan vähän, että se tekee minusta pönäkän...

Miksi pönäkältä näyttämisen pelko on niin suuri naisilla?! On touhua. Mutta onneksi hääpäivään on vielä runsaasti aikaa, ainakin 14 kuukautta. Eli eipä taida olla vielä paniikkia mekonetsinnässä. Vaikka haluankin olla ajoissa liikkeellä, ajattelin ostaa mekon aikaisintaan puoli vuotta ennen häitä, että en tule katumapäälle viime hetkellä.

Etsintä jatkuu... Toinen, aika paljon kuumeisempi metsästyksen aiheeni on tällä hetkellä juhlapaikan metsästäminen Kuopion alueelta. Aiheesta tulee postaus piakkoin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onko sinulla omia kokemuksia aiheesta? Linkkaa oma blogisi tai kerro oma vinkkisi minulle ja muille lukijoille! Palaute blogin sisällöstä on hyvin tervetullutta.