perjantai 7. huhtikuuta 2017

Hampaat valkoisiksi helposti ja luomusti

Kauhea ajatus: Valkoinen häämekko yhdistettynä morsiamen keltaisiin hampaisiin. Voi ei.

Olen polttanut pari vuotta synkän historiani aikana. Savukkeiden päivittäinen määrä vaihteli, pahimmillaan taisi mennä yli puoli askia päivässä. Viime syksynä Joonaksen lempeän kannustuksen tukemana sain vähennettyä ja viimein lopetettua tupakoinnin lähestulkoon kokonaan. Yksi elämäni parhaimmista päätöksista! Röökin kiskomisen historia on näkynyt kuitenkin hampaissani, jotka ovat aina olleet suomalaiseen tapaan hieman kellertävät. Myös runsas kahvin nauttiminen on varmaankin vaikuttanut asiaan...

Haaveilin ylihintaisesta hampaiden valkaisusta, mutta sitten löysin kookosöljyn ja termin 'oil pulling'. Olet ehkä jo kuullutkin siitä? Ja kyllä, se todella, oikeasti, toimii!


Molemmat kuvat on otettu aamulla heti hampaiden pesun jälkeen. Ylemmässä kuvassa olen ensimäisen kerran kokeillut kookosöljyllä purskuttelua, alemmassa olen käyttänyt kookosöljyä joka lähes joka aamu (yhtä tai kahta poikkeusta lukuunottamatta) vain 15:n päivän ajan. Odotan mielenkiinnolla, miltä projekti näyttää vaikkapa kuukauden tai puolen vuoden kuluttua!

Löysin idean Facebookin Tavoitteena terveellisempi elämä -ryhmästä. Ohjeeksi löysin ottaa yhden vajaan ruokalusikallisen kookosöljyä joka aamu suuhun, ja purskutella sitä 15 minuuttia rennosti. Öljy puhdistaa ja kerää mukaansa suun epäpuhtauksia ja bakteereja. Lopuksi kookosöljy pitää sylkeä roskiin, jotta keho pääsee eroon bakteereista. Kookosöljy on myös huoneenlämmössä kiinteää, joten se voi tukkia viemärin, 


Käytän purskutteluun Cocovin kylmäpuristettua luomukookosöljyä, mutta kai mikä muukin tahansa (luomu) kookosöljy käy. Hintaa kuvassa olevalla purkilla on vajaa 10 euroa. Hampaiden valkaisun hinta vastaanotolla taitaa vähintään olla useita satoja euroja.

Kookosöljyähän voi lisäksi käyttää myös ruuanlaittoon, leivontaan, ihon kostuttamiseen ja hiusten hoitoon. Itse olen käyttänyt sitä vain kokkailuun, ja kookosöljy sopiikin hyvin esimerkiksi wokkeihin. Nam. En tiedä, miten olen pärjännyt ennen tätä ihmeainetta! Kaiken lisäksi se maistuu ja tuoksuu niiiiin hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onko sinulla omia kokemuksia aiheesta? Linkkaa oma blogisi tai kerro oma vinkkisi minulle ja muille lukijoille! Palaute blogin sisällöstä on hyvin tervetullutta.