perjantai 25. toukokuuta 2018

Hääkenkäostoksilla


Täydellisten hääkenkien metsästys alkoi tällä viikolla! Vietimme kaasoni M:n kanssa tehokkaan puolitoistatuntisen kiertämällä kolme eri kauppaa sovittaen varmaan kaikki vähänkin osuvat kullan-, hiekan- ja kermansävyiset kengät läpi.

Vaatimukseni unelmieni hääkengille:

 • Sävynä kulta, hiekka, kerma tai luonnonvalkoinen
 • Kauniit ja sirohkot
 • 2-4 cm korko
 • Niin mukavat ja istuvat, että jaksan olla niissä koko päivän ainakin häätanssin loppumetreille saakka
 • Sopivat käytettäviksi tulevissa hienommissa juhlissa
 • Hinta reilusti alle 100 e!


Olen todella huono ostamaan kenkiä. Yleensä saatan kiertää monta kauppaa, ennen kuin edes valitsen yhden parin sovitukseen. Yritin lähteä tällä omalla surkealla taktiikallani liikkeelle tälläkin kertaa, mutta onneksi kaaso M laittoi homman oikeasti pyörimään. Käytännössä minä siis vain istuin ja sovittelin loputonta riviä uusia vaatimukseni täyttäviä kenkiä, joita M kiikutti hurjalla tahdilla eteeni. Kaasot ovat kultaa <3 

Sovittamani kengät jakautuivat selvästi neljään eri ryhmään.

MUKAVAT JA TÄTIMÄISET AVOKKAAT

Nämä kaksi mallia olivat hyvin mukavat ja istuvat jalassa, mutta jalkapöydän yli tuleva remmi ärsyttää minua hieman. Nämä voisivat olla yksi turvallinen, mutta mälsä vaihtoehto.

Mahdollisuus elää.
Tässä vasta turvallinen ja mälsä vaihtoehto onkin. Tosi mukavat jalassa, mutta tuo beige väri on aika kauhea. Mallikaan ei ole ihan ole sitä, mitä haaveilen pitäväni hääpäiväni. M:n jalassa oleva hopeasävyinen kenkä oli kaasoni ja siskoni I:n mielestä ainoa hyvä valinta. Kannustavaa. 

Ei jatkoon.


KUUMAT JA TYYLIKKÄÄT AVOKKAAT
Tämä oli kaunis, tumma kulta! Yksinkertainen malli, mahtava väri. Liian pienet koot, puristivat.

Ei jatkoon.
Sävy on näissä tylikäs, mutta terävä kärkiosa hirvittää, eikä istu mielenmaailmaani. Sana "rotantappokengät" kummittelee takaraivossa.

Ei jatkoon.
Nämä olivat päivän ehdotonta parhaimmistoa! Kaunis luonnonvalkea väri ja satiininen pintamateriaali. Hyvin soma, mutta ei liian radikaali varpaiden paljastus. Mielettömän ihanat, ainoastaan tuntuivat jäävän aavistuksen hölskyviksi, ja pienempi koko puristi. Asia voidaan ehkä korjata jotenkin.

Hyvät mahikset tulla valituksi.


KOROLLISET SANDAALIT

Nämä kaikki sandaalimalliset ovat aivan ihania! <3 Eniten kuitenkin minuun iski tämä ylläoleva malli. Kaikkien kyseisten sandaalimallien huono puoli oli, että ne olivat liian kapeita lestin kohdalta, eikä isompaa kokoa ollut.

Ei jatkoon.

Nämä muodostivat poikkeuksen, ja istuivat melko hyvin. Malli on kuitenkin vähän jänttärä.

Mahdollisuus elää.
Nämä helmisandaalit olivat myös kohtalaisen istuvat, mutta tuo helmiköynnös...

Ei jatkoon.
Tällaiset random käärmesandaalit kiikutettiin myös eteeni.

Ei kuitenkaan jatkoon.


MUKAVAT JA HELPOT KENGÄT
Nämä olivat kuulemma M:n suosikit. Kuulemma meriteemaiset. Myös teemamme värit sininen ja kulta löytyvät. Vähän nauratti!

Ei jatkoon. Sori M....
Nämä reilun 100:n euron nahkaiset tennarit olivat hauska löytö! Aika söpöt.

Ei kuitenkaan jatkoon vaikka ihan hinnan takia.
Minun piti myös sovittaa näitä sinisiä tennareita.

Ei jatkoon...
Nämä balleriinat olivat hämmentävän kivat ja istuvat, sekä ennen kaikkea mukavat! Jos pärjäisin mekkoni kanssa ilman korkoja, voisin harkita hyvinkin vakavasti näitä. 

Mahdollisuus elää.


Loppujen lopuksi yksikään kengistä ei tullut valituksi. Suurin syy tähän oli kenkien sopimattomuus. Minulla on melko perinteinen suomalainen jalka; iso ja leveähkö. Lähes kaikki kengät kuitenkin menivät nätisti jalkaani. Niistä kuitenkin näki ja lyhyiden testikävelyiden jälkeen myös tuntui, että näitä tuskin pysty pitämään tuntiakaan kauempaa.Välillä kyllä harmitti kovasti. 

Tämän hetken suosikkikenkäni ovat alla olevat ihanat avokärkiset avokkaat, jotka ovat kuitenkin vähän hölskyvät. Tämä oli kuitenkin vasta ensimmäinen hääkenkäshoppailukierros, joten kohti uusia sovitusmaratoneja! Huomautus: tässä postauksessa on vain osa sovittamistani kengistä.
2 kommenttia:

 1. Kenkiinhän saa helposti sopivuutta erilaisilla pohjallisilla/puolipohjallisilla/kantapäähän liimattavilla ”toppauksilla” -vink,vink-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Hyvä vaihtoehto melkein täydellisesti sopiville kenkämalleille. Lähtökohtaisesti etsin kuitenkin vähintään hyvin jalkaan istuvia, ja taisinpa löytää sellaiset... :) Kijoitan pian asiasta postauksen.

   Poista

Onko sinulla omia kokemuksia aiheesta? Linkkaa oma blogisi tai kerro oma vinkkisi minulle ja muille lukijoille! Palaute blogin sisällöstä on hyvin tervetullutta.