torstai 10. toukokuuta 2018

Morsiusdieetin vaihe 3: touko-heinäkuu

Finaalijakso on viimein käsillä. Morsiusdieettiprojektini on kestänyt nyt kahdeksan kuukautta. Moni olisi tehnyt samassa ajassa paljon suuremman ja dramaattisemman muutoksen kuin minä, mikä vähän mietitytti jossain kohtaa. Esimerkiksi vaakalukemani ei ole hurjasti muuttunut, eikä vyötäröstäkään ole kauheasti kadonnut senttejä. Minun muutokseni mittayksiköinä syys-huhtikuu-välillä oli pari kilogrammaa ja muutama sentti.

Suuren ja hämmästystä herättävän before-after-kuvasarjan sijaan olen löytänyt tasapainoa ja järkeä ruokailuihini ja liikkumiseen. Samalla kehoni on peilikuvan ja käyttämieni vaatteiden mukaan kiinteytynyt ja pienentynyt. Lihaserottuvuutta on tullut sopivan kevyesti. Kehoni syvät tukilihakset, kuten syvät vatsalihakset ja hartiarenkaan alue, ovat vahvistuneet. Kehoni vointi on tasoittunut, ja tunnen itseni keskimäärin paljon kevyemmäksi, virkeämmäksi ja voimakkaammaksi, kuin reilu puoli vuotta sitten 

Olen oppinut pitämään terveelliset ja hyvinvointiani lisäävät elämäntavat osana arkeani ja jokapäiväistä elämääni. Ja olen päässyt yhteen isoon tavoitteeseeni - huh - : häämekko sopii päälleni! 

Yksi before-after kuva: lokakuu 2017 vs. toukokuu 2018.

Häihin on pikkuisen reilu kaksi kuukautta! Loppuajan tavoitteeni on tiristää kehostani vielä vähän ylimääräistä pois syömällä puhtaasti, tekemällä kehonpainotreenejä ja pyöräilemällä töihin 11 kilometriä suuntaansa. Nyt on kuitenkin sellainen olo, että onneksi ei tarvitse enää tiukistella. Olen päässyt onnellisesti maalilinjan yli, kaikki muu on pelkästään kotiin päin.


Touko-heinäkuu: Tavoite kiristellä kuntoa omaan tahtiin
 - Ruokavalio hyvin kasvispitoinen ja mahdollisimman puhdas. Ajoittaiset herkut sallitaan erityisissä tilanteissa. Ateriarytmi, makroravintoaineet ja annoskoot pyrin pitämään samalla tasolla kuin nyt.
 - Pyöräily 22 km 1-4 krt/vko, lisäksi kävely-/hölkkälenkkejä jaksamisen mukaan
 - Kehonpainoharjoittelu ja salitreenit vuorottelevat säätilan mukaan, 3-4 krt/vko
 - Saliohjelmasta tulee 3-jakoinen, sarjat 10 toistoa pitkiä
 - 2 lepo-/kehonhuoltopäivää/vko + päivittäinen venyttely ym.
 - Joka 6. viikko kevyempi ilman lihaskuntoharjoittelua


Saliohjelma:

YLÄKROPPA

Penkkipunnerrus käsipainoilla x10
Olankohautus tangolla x10
Kulmasoutu tangolla x10
Hauiskääntö käsipainoilla x10
Ranskalainen punnerrus käsipainoilla x10

JALAT

Etureisikone x10
Jalkaprässi x10
Takareisikone x10
Suorin jaloin maastaveto x8

PAKARAT

Gluteus medius -harjoitteet kuminauhalla lämmittelyksi
Hip thrust x10
Staattinen askelkyykky tangolla x10/puoli
Sjmv kahvakuulalla x12
Pallon nostelu päinmakuulla x20 / porraskone väsymykseen saakka


Ulkona tehtäviä kehonpainoharjoitteita aion tehdä rennommalla otteella kiertoharjoittelutyyppisesti. Valitsen kullekin treenikerralle teeman (rinta/selkä/jalat/pakara/koko keho) ja valitsen alla olevasta liikepankista...

1. Jonkin sykettä nostavan alkulämmittelyn
2. Varsinaista treeniä varten 4-7 teeman mukaista liikettä, joista 1-2 vatsalihasliikettä ja/tai 1 sykettä nostattava liike. Teen liikkeet putkeen, ja pidän pienen tauon, yhteensä 4-6 kierrosta peräkkäin.
3. Loppuverryttelyksi hölkkä/kävely


SYKKEENNOSTO
Burbeet
Juoksuspurtit
Ukon-/akankanto reppuselässä :)

SELKÄ
Kehonpainosoutu
Lapapito tngolla
Kuminauhalla ulkokiertäjät
Raajojen ristiinojennus
Vatsamakuulla pilates
Vinot vatsat tangolla
Kuminauhalla soutuliike
Lapapunnerrus
(Leuanveto, mutta en tee, koska selkä levenee eikä mekon vetskari mene kiinni!)

RINTA-OLKA-OJENTAJA
Ojentajadippi
Olkadippi puomeilla
Käsilläseisonta ja punnerrukset siinä
Punnerrus ja sen eri variaatiot

JALKA
Kyykky
Askelluskyykky sivuttain
Jalkaprässi Joonaksen kanssa
Pistoolikyykky
Kyykky parrulaitteessa
Kyykkykävely
Jänishypyt
Boksihyppy

PAKARA
Lantionnostot
Askelkyykky kävellen
Staattinen yhden/kahden jalan kyykky
Kuminauhalla gluteus medius -harjoitteet
Yhden jalan mave (vaaka)
Astuminen korkealle tasolle

Liikkeitä kertyy myöhemmin lisää, mutta näistäkin on jo varaa valita. Kesällä on parasta treenata ulkona ja ottaa kaikki ilo irti Suomen lyhkäisestä kesästä. Ulkona liikkuessa ei pääse niin edes viluttamaan, vaikka lämpötila ei ihan olisi hellelukemissa. Myös auringon väri tarttuu runsaan ulkoilun myötä tehokaasti... Kotimme lähellä on puisto, josta löytyy leuanvetotangot ja erikorkuisia penkkejä. Niillä pääsee jo todella pitkälle. Mukaan otan pyyhkeen, jolla voi tehdä selin- ja vatsamakuulla tehtäviä liikkeitä.

Vielä vähän uusimmista häähankinnoista asiaa... Kävimme Joonaksen kanssa viikonlopun shoppailureissulla ostamassa Nappi ja nauha -liikkeestä hakaset, joilla varmistetaan vetoketjun pito. Käsistään superkätevä pikkusiskoni J lupasi ommella ne mekon sisäpuolelle. Tilasimme myös viimein ne organzakaitaliinat Hääparatiisi-sivustolta. Etsinnässä oli toki mahdollisimman edullinen ja suomalainen sivusto. 9 metrin erä maksaa 3,70 e, ja laatu on tarpeeksi hyvä. Välillä liinojen reunoista meinaa hapsuttaa lankoja, mutta se ei minua häiritse meitä (Joonas ei tainnut huomata koko asiaa).

Väri on yksinkertaisena vähän hailakka, mutta täydellinen meren väri! Laskimme organzan pituuden varaamalla yhden metrin kohti yhtä vastakkain istuvaa vierasparia kohti, koska emme ole mitanneet pöytien pituutta... Lisäksi varasimme meidän pöytäämme ja noutopöytään organzaa, joten loppujen lopuksi meillä on 45 metriä kaitaliinaa. Huh!

Eipähän lopu kesken.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onko sinulla omia kokemuksia aiheesta? Linkkaa oma blogisi tai kerro oma vinkkisi minulle ja muille lukijoille! Palaute blogin sisällöstä on hyvin tervetullutta.