keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Lopun alkua: häihin 4 kuukautta!


Aika soljuu rennosti ja hämmentävän reippaasti. Vain vähän aikaa sitten ajattelin, että menen naimisiin joskus reilun vuoden kuluttua. Nyt häihin on reilu neljä kuukautta! En kestä!!! Pian minusta tulee rouva N! 
Minulla on häiden suhteen tällä hetkellä fiilis, että suurin osa oleellisuuksista on tehty, ja onneksi! Hääbudjettimme on tosiaan kasvanut alkuperäisestä 2000-3000 euron pikkubudjetista lähes 6000:een euroon. Toisaalta olen tilastoinut ja laskenut mukaan aivan kaikki pikkuostoksetkin. Eniten budjettia on kasvattanut vähän rönsynnyt vierasmäärä, mutta myös jatkopaikkamökin vuokraaminen (johon osa kaasoista ja bestmaneista voi ilmaiseksi majoittua) ja suunniteltua arvokkaampien sormusten ostaminen. Myös paljon ennalta-arvaamattomia menoja on tullut, kuten koristeiden heräteostelut (kuka olisi osannut arvata?!)

Isoimmat hankinnat juomia lukuunottamatta on onneksi siis tehty, ja koristeet alkavat olla valmiina. Jos etsit edullisia, teemaväreihin sopivia edullisia kynttilöitä, Tiger of Sweden on oikea paikka. Alla oleva 20:n kynttilän setti maksoi 10 euroa!
Minulla on pieni huoli, olenko unohtanut jotain erittäin oleellista häidemme suunnitteluun liittyen. Kun katson ja selaan To Do -listaa, niin sieltä löytyy monta asiaa, joille voisi hyvinkin laittaa äkkiä kipinää alle... vaikkapa edes sen vuoksi, että kaikki asiat eivät kaatuisi rytinällä niskaan paria viikkoa ennen häitä!

  • Sulhasen vastuualueet: kaikki juomat, sormusten kaiverrukset ja hääauton mahdollisten koristeiden hankkiminen. Häihin on enää neljä kuukautta, eikä juomanhankintasuunnitelmaa kuulemma ole. Varmasti Joonas hoitaa homman kunnolla kertarytinällä ja rivakasti, mutta minun hössössä sielussani kytee huoli, että venähtääkö homma viimetippaan. Sormukset kyllä kerkiää kaiverruttaa, mutta juomat pitää olla. Yritän vielä antaa homman hoitua itsestään. :)
  • Ohjelman suunnittelu kirkkoon ja hääjuhlaan. Alustavaa suunnitelmaa on raavittu kasaan varsinkin hääjuhlaan, mutta oishan se mukava lyödä lukkoon... onko ohjelmaa paljon vai vähän, ettei vaan tulisi tylsää tai ahdistavaa? Montako puhetta pidetään, tuleeko häihin jokin Kumpi on -leikki?
  • Menun varmistus ja lukkoonlyönti. Puhelua tai s-postia pitäisi laittaa menemään.
  • Lupasin kuvaajasiskolleni järjestelmäkameraan uuden putken kiitokseksi. Lisäksi nykyinen putki on vähän yksipuolinen kuvaushommissa.
  • Valssin harjoittelu olisi hyvä aloittaa hyvissä ajoin, vaikka meidän häätanssimme tuskin kuitenkaan on mikään supershow.

Mutta kun mietin rauhassa, niin on montakin asiaa, jotka on parempi hoitaa lähempänä häitä:
  • Hääkenkien hankinta. Keväällä juhlakenkävalikoimien ilmestyessä kauppoihin löydän varmasti edulliset, helpot ja kivannäköiset juhlapopot. Tämän hetken haaveissa on edelleen valkoiset yksinkertaiset avokkaat, sandaletit tai kevyet kesätennarit. Pitäisi mittailla rauhassa mekon helmaa, ja miettiä, miten korkea korko olisi sen kanssa sopivin.
  • Esteettömyystodistusten hankinta. Piti erikseen googlettaa, mitä kautta sitä voisi oikein lähteä hoitamaan. Naimisiin-sivustolta löysin hyvän infopaketin.
  • Istumajärjestyksen viimeistely. Eihän sitä tiedä, kuka kerkiää ja pystyy tulla häihimme. Alustava järjestys on kuitenkin valmis.
  • Morsiuskimpun hankkiminen. Haluaisin testata kesällä ennen häitä, miten luonnosta poimitut kukat kestäisivät kirkkotoimituksen ajan! Luultavasti eivät, mutta... Onneksi kaaso H:n äidillä on kukkakauppa Cosmos, josta ostan hyvän kimpun.
Monta on asiaa... mutta onneksi on aikaakin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onko sinulla omia kokemuksia aiheesta? Linkkaa oma blogisi tai kerro oma vinkkisi minulle ja muille lukijoille! Palaute blogin sisällöstä on hyvin tervetullutta.