keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Pienen budjetin koristepolitiikka

Tuleva hääpäivämme on yksi elämämme ihanimmista ja rakkautta ylitsevuotavimmista päivistämme elämämme aikana. En malta odottaa, vain kahdeksan kuukautta jäljellä! 

Meillä on kuitenkin periaate, että yhden päivän vuoksi ei laiteta turhaan rahaa palaamaan. Säästämme rahaa mieluummin uusien asioiden kokemiseen, reissuihin (häämatkailuun!!!) ja uusien taitojen opetteluun, kuin pelkkään materiaan. Se on vain tavaraa, vaikkakin hienon näköistä sellaista. Eikä meidän häidemme ole tarkoituskaan olla mikään ennennäkemätön spektaakkeli. Minä menen naimisiin elämäni miehen kanssa, ja sitä juhlitaan rennosti kaverien ja lähimpien perheenjäsenten kanssa. Näin se menee.

Jos rahaa olisi yltäkylläisesti, niin epäilen vahvasti, että siitä huolimatta en laittaisi isoja summia koristeluihin. Varmasti myös juhlapaikkamme juhlava ulkoasu vaikuttaa, sillä se on jo valmiiksi sangen korea verhoineen ja kattokruunuineen. Eri asia varmasti olisi, jos juhlapaikka olisi kovin karun näköinen. Siinä tapauksessa olisin luultavasti panostanut enemmän koristepolitiikkaan.
Hääbudjettimme voi niin mukavasti, että opiskelijan tuloilla, viikonloppukeikoilla, rekkamiehen tilillä sekä veronpalautuksilla pystymme rahoittamaan häämme mukavasti. Aiemmin syksyllä minua vähän ahdisti, kun 200-300 euron sijasta panostin omaan vihkisormukseeni 670 euroa... Päivääkään en ole kuitenkaan katunut, eikä budjettimme siihen kaatunut.

Pitkän paniikinomaisen pihistelyn jälkeen uskaltauduin ostamaan Facebookin hääkirppikseltä ensimmäiset viralliset koristeet häihimme. Teemamme on edelleen (ihme) turkoosin, kullan ja hiekan sävyt, joten olin haljeta innosta, kun löysin nämä turkoosi-valkea-sävyiset valopallosarjat ja ostin kaikki 7 kappaletta noin 60:llä eurolla. Valosarjat toimivat pattereilla, ja ne koeajettiin virallisesti kaason pikkujoulujuhlissa. Toimivat loistavasti. 

Joistakin kuvista näkee, kun pallot ovat lysähtäneet sisäänpäin. Ne ovat vain litistyneet kuljetuksessa, ja ne on (toivon mukaan) helppo oikoa esimerkiksi neulalla. Tai jollakin...

En ole vielä ihan päättänyt, miten valopallot asetellaan. Joutaahan tuota. Näille löytyy kuitenkin paljon erilaisia käyttötapoja. Pinterest oli suopea, ja antoi vähän asetteluinspiraatiota niin minulle, kuin teillekin!


Olen myös ostanut kuuluisan photobooth-setin. Näitä on vähän testailtu, ja ovat kyllä hupaisia. Tikkuvehkeet vaativat vähän vaan fiksailua. Näistä ei kannata maksaa muutamaa euroa enempää!

Kolmas suuri, mutta pieni ostos ovat minipyykkipojat, joilla on tarkoitus ripustaa narulle roikkumaan valokuvia yhteiseltä taipaleeltamme lyhyiden infotekstien kera. Mutta pyykkipojat ovat mustia... Voitteko kuvitella pientä kriisin määrää, kun tajusin jälkikäteen, miten paljon paremmin teemaan olisivat mätsänneet puunväriset pyykkipojat. Voi ei!!! Kriisi on kuitenkin selätetty, sillä kaasot ja tuleva aviomieheni ovat onneksi edelleen järjen ihmisiä.
Mulla on kova tavoite, että valokuvanarujen ja valopallosarjojen lisäksi panostaisin vain pöytäkoristeluun. Saa nähdä vaan. Se on sitten ihan oma juttunsa.

Suuri tapahtuma hääsuunnittelun saralla oli se hetki, kun Joonas kysyi hyvää ystäväänsä toiseksi bestmanikseen viime viikonloppuna. Jes! Juomien haku on heidän juttunsa, joten se homma on viimeistään nyt hyvissä käsissä.

Kerroinko jo, että minulla on tällä hetkellä viisi kaasoa? Saa nauraa. Määrä on huvittava, sillä vieraitakin on tulossa tällä hetkellä vain 36... Päivän projekti on bestmanien ja sulhon lisääminen meidän naisten juorukeskusteluun Whatsapissa.

Morsiusdieetti etenee mukavasti. Painoni ei ole pudonnut enää kuukauteen, mutta painoja olen lisännyt salilla hyvää tahtia, eli rasva korvautuu lihaksella. Minulla on palava tarve päästä sovittelemaan häämekkoa pian, jolloin tulokset näkee ehkä parhaiten. Treenaan salilla reippaasti vielä vuoden loppuun saakka, ja sen jälkeen suunnitelma on lähteä polttamaan enemmän rasvaa kehosta lihakset säilyttäen. Siitä lisää sitten erikseen.

Päivän suuri kysymys: millaiset kengät laitan häihin?! Tarvitsen blogitekstejä inspiraation tueksi. Kiitos! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onko sinulla omia kokemuksia aiheesta? Linkkaa oma blogisi tai kerro oma vinkkisi minulle ja muille lukijoille! Palaute blogin sisällöstä on hyvin tervetullutta.