maanantai 20. elokuuta 2018

Unelmien juhlamekko ja vaimotukkahaaveiluja



Pakko hehkuttaa! Ystäväpariskunta, joka oli vieraana myös meidän häissämme, on menossa viikon sisällä naimisiin! Häät ovat loistava tilaisuus etsiä ja ostaa jokin ihana juhlatamine, varsinkin jos sinulla on vain yksi talviseen menoon sopiva hienompi mekko...

Metsästin netistä yhden aamupäivän lähes aggressiivisesti mekkoa, josta minulla oli selkeä visio. Halusin, että se olisi täyspitkä, kevyesti laskeutuva ja selän paljastava. Vaaleanpunainen väri oli ehdoton. Häissämme juuri tällä tulevalla morsiamella oli sellainen, ja voi että, miten kaunis sävy sellainen vaaleanpunaisista vaalein on! Ei liian silmille hyppäävä, vaan herkän naisellinen. 

Selasin kaikki mahdolliset nettikaupat, ja millään ei meinannut löytää sitä oikeaa. Lopulta bongasin jostain multitie dress -nimellä kulkevan mekon. Mekkoa kutsutaan myös nimellä infinity dress tai convertible dress sen lähes loputtomien pukemistyylien vuoksi. Mekossa on kaksi hyvin pitkää ja leveää kangassuikaletta yläosana, jotka voi haluamallaan tavalla sitoa yläosaksi. 




Itse päädyin tilaamaan oman Goddiva-mallin mekkoni Bubbleroomista. Olin joka päivä ihan intopinkeä, ja kun pakettini viimein saapui, sen sovittelussa ja testailussa meni aikansa. Mekko on todella joustavaa ja todella kauniisti laskeutuvaa kangasta, eikä tunnu millään menevän ryppyyn. Joustava materiaali takaa sen, että mekko istuu monenlaisille eri kehonmalleille, eikä omien mittojen muuttuminen estä mekon käyttämistä.

Mekko on malliltaan myös todella pitkä.  Jopa niin pitkä, että hääkenkieni kanssa helma hipoo maata, mikä on toisaalta ihan positiivinen yllätys. Koska olen niin pitkä, usein kaupasta katselemani mekot jäävät aika lyhyiksi. Kunhan ehdin, voisin tätä löytöäni lyhentää jonkin verran. Väliaikaisena ratkaisuna kokeilen nostaa mekon helmaa hakaneuloilla vyötärökaistaleen alle.

Kaasoille tämä voisi olla hyvä vaihtoehto sen muunneltavuuden vuoksi. Kaasot voisivat asetella yläosan mieleisensä malliseksi, joko peittävämmäksi tai avonaisemmaksi. Mekko myös todellakin laskeutuu upeasti, eikä esimerkiksi tee minusta notkoselkäni vuoksi leveämpää kuin olen, kuten usein maksimekot tekevät. Mekolle tulisi varmasti myös tulevaisuudessa käyttöä sen asettelumahdollisuuksien vuoksi.




Mekon avonaisen selkäosan vuoksi sen alla ei vaan voi pitää rintaliivejä. Pohdin kuuluisille kananfileille vaihtoehtoa, ja keksin halvan ja varman ratkaisun. Fysioterapiakoulun teippauskurssilta mulle oli jäänyt kinesioteippiä, joka on joustavaa ja todella hyvin liimautuvaa. Leikkasin 10 cm pätkät teipistä, pyöristin reunat ja alhaalta ylöspäin teippaamalla sain rinnat hyvin huijatuiksi ojennukseen! Näyttää ihan siltä, kuin liivit olisivat tukemassa, vaikka ei olekaan. Aika outo tunne. Ja se on varma, ettei kinesioteippi lähde irti kesken illan, vaikka mitä tekisi.

Ainoa huono puoli Goddivan mekossa on sen lyhyt alushame, joka lähtee minulla välittömästi rullautumaan ylös. Mekko on muuten täydellisyyttä hipova niin väriltään kuin malliltaankin, joten korjaan tilanteen joko teippaamalla alushameen paikalleen tai viemällä sen myöhemmin ompelimoon alushameen pidennykseen. 

Näin jälkikäteen olisi ollut varmaan fiksumpaa tilata suomalaiselta Heilibridalilta sopivan mittaisella alushameella varustettu mekko, joka ei olisi ollut muutamaa kymmentä euroa arvokkaampi. Sivustolta sain myös suomenkielistä tietoa ja vinkkejä mekkoni käyttöön ja sidontaan. 




Olen kuitenkin onnellinen infinity dressin omistaja huolimatta tämän merkin pikku puutteista. Tälle mekolle tulee käyttöä juhlavissa tilaisuuksissa varmasti niin kauan, kuin se ehjänä pysyy. 

Lisäksi aion lähiaikoina varata ajan kampaajalle ja virallisesti leikata vaimotukan. Joonaksen helpotukseksi en vedä polkkaa, mutta kuivahtaneista latvoista voisi muutaman sentin ottaa. Tällä hetkellä mulla on vaan pitkä tukka ilman mitään hiusmallia. Viimeksi kävin 1,5 vuotta sitten kampaajalla värjäyttämässä raidat, ja edellisen kerran hiuksiani leikkasi koulutoverini koulumme luokassa väliajalla ompelusaksilla...

Nyt haaveilen U-mallisesta, pehmeän kerrostetusta leikkauksesta... :)





1 kommentti:

  1. Pakko tulla kommentoimaan tuota kinesioteippausta - mun kaasosiskoni hoksasi myös kinestioteipin mahdollisuudet hieroja-ajoiltaan ja teipattiin kanssa molempien rintamus kinesioteipillä meidän hääpäivänä, olisko käytetty kolmea suikaletta per rinta.
    Pysyi tosi hyvin eikä tuntunut ollenkaan, mutta kun aamuyöllä viiden jälkeen otin teippejä irti, niin mulla ainakin lähti ihoa teipin mukana ja sattu niin maan pirukseen. Ei siis ollutkaan ehkä ihan paras vaihtoehto herkälle rinnan iholle, sama oli käynyt siskolle :D

    Infinity dress on kyllä kaunis, ja ihanan monikäyttöinen!
    Ja tuo alakuvan tukkamalli on upea!

    VastaaPoista

Onko sinulla omia kokemuksia aiheesta? Linkkaa oma blogisi tai kerro oma vinkkisi minulle ja muille lukijoille! Palaute blogin sisällöstä on hyvin tervetullutta.